ANN ST. LOFT
NEW YORK, NY
With a baby on the way, this young family found their new home in a full-floor space located in the building where Edgar Allan Poe famously penned ‘The Raven’. To maintain the loft-like openness of the raw space, the master bedroom features a twelve foot sliding panel that opens directly onto the open living area. A continuous wood slatted enclosure at the perimeter wall conceals a variety of unsightly heating and cooling devices and along with the translucent window scrims, helps to unify the space. The newborn’s bedroom is nestled in an isolated corner of the apartment surrounded by floor to ceiling bookshelves that do double duty by also providing an ideal blanket of acoustic separation; insuring that during late evening social gatherings the baby will be disturbed ‘nevermore’.